Tadashi Kawamata

Tadashi Kawamata har i over 20 år utført en mengde store prosjekter i Japan og mange land i Europa, i Sør-Amerika, USA og Canada. Han har deltatt på alle de største internasjonale biennalene som f.eks. Documenta, Veneziabiennalen, Sao Paulo osv.

Han arbeider nesten alltid med tre som materiale (ofte gjenbruksmaterialer), og han involverer nesten alltid grupper med studenter i utformingen og byggingen av sine prosjekter. Dette vil han også gjøre i sitt prosjekt i Trondheim, som vil utføres i rommet mellom Frimurerlogen og Gerhard Schønings skole og bak Vår Frue kirke. Selve utviklingen og byggingen av dette prosjektet presenteres som en del av verket - i og med at Generator åpner før hans byggeprosess har startet.

Søndag 10. juni starter Tadashi Kawamata byggearbeidet sammen med en gruppe arkitekt- og kunststudenter fra NTNU. Publikum er velkommen til å følge med på prosessen underveis. Dette er Kawamatas første prosjekt i Norge. Prosjektet ‘Tree Huts’ vil stå ferdig den 17. juni og blir stående til 30. september.

Tadashi Kawamata’s web site - Tadashi Kawamatas egne nettsider

Foto Vegar Moen
© Generator

kawamata-6.jpg

kawamata4.jpg

kawamata-1.jpg

kawamata-mandag-7.jpg

kawamata-mandag-8.jpg

kawamata-mandag-4.jpg

kawamata-tirsdag-7.jpg

kawamata-tirsdag.jpg

16. juni:
kaw-5.jpg
(foto Per Formo)

kaw-1.jpg
(foto Per Formo)

kaw-6.jpg
(foto Per Formo)

kaw-2.jpg
(foto Per Formo)

kaw-3.jpg
(foto Per Formo)

kaw-8.jpg
(foto Per Formo)

19. juni:
5-hytter.jpg

hytte1.jpg

hytte2.jpg

hytter.jpg

hytte4.jpg

hytte3.jpg

k-1.jpg

k-2.jpg